Sejarah Baseball di California

Sejarah Baseball di California – Baseball ataupun” townball” merupakan game yang popular pada era ke- 19 England serta tidak lama setelah itu membuat ekspedisi ke AS Alexander Cartwright, yang lahir di New York, dikenali selaku bapa baseball moden.

Sejarah Baseball di California

cardinal70 – Ia kira- kira ghairah mengenai game bola desa yang tidak resmi serta pada tahun 1845, Cartwright menubuhkan kelab handal awal serta peraturan rasmi dalam baseball.

Dikutip dari sportsinfotv, Cartwright beralih ke California pada tahun 1849, mencari kodrat dalam terburu- buru kencana serta bawa keghairahannya buat baseball sejauh ekspedisi.

Los Angeles Angels

Los Angeles Angels merupakan gerombolan besbol handal awal di California yang main di dasar Aliansi Tepi laut Pasifik dari tahun 1903 sampai 1957. Kelab ini bagaimanapun tidak memiliki ikatan dengan Los Angeles Angels 1961, yang main di dasar Aliansi Amerika.

Baca juga : Pemain Baseball Puerto Rico Terbaik Di Dunia

William K. Wrigley Jr., gum gunting, menggenggam Chicago Cubs serta membeli Los Angeles Angels pada tahun 1921. 4 tahun setelah itu ia membuka suatu ambang berjuta- juta dolar terkini di Los Angeles buat gerombolan yang terkini diperolehnya.

Wrigley Field

Di ujung Tempat ke- 42 serta Avalon Boulevard di Los Angeles Selatan, Wrigley Field merupakan rumah pada Los Angeles Angeles dari tahun 1925 sampai 1961.

Semacam reka wujud buat Wrigley Field di Chicago, ambang ini jadi tuan rumah pada kelab sangat berhasil di PCL selaku 21, 500 peminat penuhi kapasiti ambang sepanjang sebagian dekad buat menyaksikan bola sepak Los Angeles Angels main alhasil halaman ditutup pada tahun 1961. Beliau sudah dirobohkan 5 tahun setelah itu.

New York Gotham merupakan gerombolan Aliansi Kebangsaan yang terkini yang dibangun pada 1883. Kala masa berjalan, mereka jadi populer selaku New York Giants. Sesudah 70 tahun main di New York, Giants lagi memikirkan beralih, kerana kompetitor mereka, Brooklyn Dodgers, mengonsep buat beralih ke Los Angeles.

Setelah itu pada tahun 1958, San Francisco menyongsong gerombolan besbol barunya dengan perarakan besar. Mendapatkan jutaan peminat di semua bumi, Giants jadi pemenang Siri Bumi 2010; memenangi kompetisi pertamanya semenjak tahun 1958.

Baca juga : Awal Mula Sejarah Bola Baseball Dan Jenis Bola Yang Digunakan

Los Angeles Dodgers

Kala asalnya dari Brooklyn, Dodgers beralih ke West Coast buat jadi Los Angeles Dodgers pada tahun 1958. Dodgers menyuruh Aliansi Kebangsaan pada tahun 1950- an, memenangi 5 panji Aliansi Nasional serta 2 Kompetisi Bumi pada tahun 1955 serta 1959.

Dodgers senantiasa bersaing sejauh tahun, mempamerkan kemampuan player hikayat, semacam Don Newcombe, Sandy Koufax serta Fernando Valenzuela. Kali terakhir Dodgers memenangi Siri Bumi pada 1988.

anxiousrattlesnake438b997e

Learn More →